IGA Havalimanı – Güvenle Gidilecek Yol

Ülkemizin önde gelen projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı Projesi kapsamında POLARKON tarafından 2015 yılı sonunda başlanan Havalimanı Boarding (İskele) Yapıları Çelik Konstrüksiyon işlerinin montajı 2018 yılı başında tamamlanmıştır. Uzay kafes sistemi, taşıyıcı çelik konstrüksiyonun tamamı, saçak ve asma tavan alt konstrüksiyonu ile birlikte binanın toplam çelik konstrüksiyon tonajı 9.000 ton civarındadır.

Projenin yapısal tasarımları, mühendislik hizmetleri, statik hesapları, imalat ve montaj işleri POLARKON tarafından gerçekleştirilmiştir.
Uzay kafes sistem, beş ana koldan oluşan Boarding (İskele) yapılarının terminal bölümü ile bağlantı ve iniş bağlantısını sağlayan taşıyıcı çatı konstrüksiyonudur. Uzay kafes sistem çatı konstrüksiyonunun alanı 5 kilometre olup, yağmur oluğu sistemi ve yapının saçaklarını oluşturan “bullnose çelik konstrüksiyon ile birlikte toplam alanı 145000 m2’dir.

Uzay kafes sistem çatı konstrüksiyonunun altında ve çapraz tonoz şeklinde asma tavan alt çelik konstrüksiyonu da POLARKON üretimleri arasında yer alıyor. Her bir iskele yapısı 50 metrelik kritik açıklığa sahip bekleme alanları ile son bulmaktadır. POLARKON, tüm iskele kollarında toplam 135 adet 3 metre genişliğinde ma sll skylight yapısı ve 18 metre(m)-15 metre(m)-12 metre(m)-9 metre(m) çapında toplam 15 metre(m) çatı yapısına sahip çelik konstrüksiyon uzay kafes entegre olacak şekilde imal edilmiştir.

TOP